onsdag 25 april 2012

En fullspäckad dag!

I dag åkte jag och Tom med Theodor till Lejonungen, helt underbart att prata med någon som verkligen lyssnade. Hon "trummade" på Theodors mage och sa att det är mycket gaser i magen. Gaserna beror troligtvis på laktos och eventuellt på gluten. Eftersom vi fick ett brev från vc i går så visste hon inte om de hade skickat remiss för blodprovstagning och för att det inte skulle bli dubbelt så skrev hon remiss som vi fick med oss till vc. Det var två olika prover för gluten och ett för laktos. Om han har den ärftliga laktosintoleransen så syns det på blodprovet men om han har den andra så syns det inte. Vi ska nu åter införa laktosfritt och måste själva prova oss fram till hur mycket laktos hans mage klarar av då det är olika från person till person. Jag kör nu med laktosfri mjölk och mjölkfritt smör till honom för att se om det räcker.
När vi kom till vc med remissen så fick vi komma in på en gång. Tre rör fylldes från hans lilla finger och han sa inte ett ord, han var så otroligt duktigt! Efter fick han välja en sak och han valde en orm som självklart var rosa :)

Efter blodprovstagningen så åkte vi till Annah och Goffe och fikade lite, fick då reda på att när de testade deras dotter för gluten så tog de i armen för att det inte är tillförlitlig i fingret...suck! Måtte vi inte behöva ta om proverna. Ringde Lejonungen som sa att det ska funka i fingret med men om det blir några frågetecken så får vi ta om dom. Så nu är det bara att vänta och se!
Efter att vi hade varit hos Annah och Goffe så var det en timme kvar tills River och Oliver skulle hämtas så då blev det buffé för oss tre på Kinan, riktigt gött :)
När hela barnaskaran var samlad så ville vi hitta på något och fick reda på av Evelina att det var en massa aktiviteter på Småläningens marknad så vi åkte dit, och det var vi ju inte ensamma om!!!
Barnen fiskade fiskedamm och fick ett varsitt paket med lera, de fick även två påsar med lego, ena var något star wars skepp och det andra var som River säger tjejlego ;-) De fick även en varsin nyckelring. Sen fick de köpa en grej var så dom var nöjda. Vi avslutade med korv i bröd och glass. Oliver och Theodor vara bara att bära rätt in i säng från bilen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar